Parkgebouw
De Veentjes

Het nieuwe woongebouw aan De Veentjes is een parkgebouw, het gebouw ontvouwt zich alzijdig met zijn terrassen naar het park en de stad. Het gebouw geeft een geheel nieuwe dimensie aan de omgeving door nieuwe verbindingen te maken en de straten weer nieuw elan te geven. Het gebouw heeft een open karakter doordat de terrassen rondom liggen en de grote glazen puien die daar aan liggen. Het groen van het park wordt om het gebouw doorgezet en ook het gebouw is ontworpen als een grote veranda die op diverse plekken begroeiing krijgt. Hiermee is het gebouw niet alleen energiezuinig en duurzaam in gebruik, maar ook een stedelijke reparatie. Onze doelstelling is een krachtige impuls aan het hele gebied te geven.
Het parkgebouw is opgebouwd uit een betonnen plint die de terrassen vormen voor de beganegrond. De verdieping daarboven is een open constructie met een horizontaal karakter. Het volume is naar het park open gewerkt en daar is ruimte voor een dakterras die de bewoners een bijzondere blik geeft op het park. Het gebouw maakt een geste richting het park.
De twee entrees die het gebouw ontsluiten komen uit op het atrium waar de galerijen aan liggen en het daglicht komt diep het gebouw binnen. De toegangsdeuren zijn in één oogopslag in beeld en geeft de bewoner zijn geborgenheid en overzicht. Het gebouw ontleent zijn kracht aan de heldere structuuropbouw, het gebruik van zuivere en mooie materialen en het groene karakter door de begroeiing in en rondom het gebouw.


Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes
Parkgebouw De Veentjes

terug

verder


Parkgebouw
De Veentjes

Het nieuwe woongebouw aan De Veentjes is een parkgebouw, het gebouw ontvouwt zich alzijdig met zijn terrassen naar het park en de stad. Het gebouw geeft een geheel nieuwe dimensie aan de omgeving door nieuwe verbindingen te maken en de straten weer nieuw elan te geven. Het gebouw heeft een open karakter doordat de terrassen rondom liggen en de grote glazen puien die daar aan liggen. Het groen van het park wordt om het gebouw doorgezet en ook het gebouw is ontworpen als een grote veranda die op diverse plekken begroeiing krijgt. Hiermee is het gebouw niet alleen energiezuinig en duurzaam in gebruik, maar ook een stedelijke reparatie. Onze doelstelling is een krachtige impuls aan het hele gebied te geven.
Het parkgebouw is opgebouwd uit een betonnen plint die de terrassen vormen voor de beganegrond. De verdieping daarboven is een open constructie met een horizontaal karakter. Het volume is naar het park open gewerkt en daar is ruimte voor een dakterras die de bewoners een bijzondere blik geeft op het park. Het gebouw maakt een geste richting het park.
De twee entrees die het gebouw ontsluiten komen uit op het atrium waar de galerijen aan liggen en het daglicht komt diep het gebouw binnen. De toegangsdeuren zijn in één oogopslag in beeld en geeft de bewoner zijn geborgenheid en overzicht. Het gebouw ontleent zijn kracht aan de heldere structuuropbouw, het gebruik van zuivere en mooie materialen en het groene karakter door de begroeiing in en rondom het gebouw.